Öksürüğü Kesen Balgam Söktürücü Çay

Öksürüğü Kesen Balgam Söktürücü Çay Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet ayva
  • 1 avuç kuşburnu
  • 1 kesim kabuk tarçın
  • 1 tutam karanfil
  • 1 modül yaş zencefil tozda olabilir

Çayı içerken eklenecek;

  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım küçük fincan pekmez

Öksürüğü Kesen Balgam Söktürücü Çay Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvayı yıkayıp çiğitleriyle birlikte doğrayalım tencereye alalım kuşburnuyu yıkayıp, ekleyelim. 2 modül tarçın, 1 tutam karanfil, 5 su bardağı su ekleyelim, kapağını kapatalım ayvalar yeterlice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  2. Bir ezici ile bastırarak ezip özünü çıkarıp bir süzgeçten geçirelim posasını atalım.
  3. Çıkan sudan 1 bardak alıp içine yarım fincan pekmez, 1 çay kaşığı karabiber küçük bir kesim zencefil rendeleyip, güzelce karıştırıp, sıcak sıcak içelim.
  4. Süzdüğümüz kalan ayva çayını gün içerisinde orta ara ısıtarak sıcak sıcak yalnızca biraz pekmez ekleyerek içelim.
  5. Ertesi gün birebir formda tıpkı ölçülerde 1 kere daha yapalım. Bu çayı birebir halde içmeye devam edelim. Ayrıyeten kahvaltıda ve yemek yerken çokça tere yeyin akciğeri tertemiz yapar.

Öksürüğü Kesen Balgam Söktürücü Çay Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Islak Kurabiye (Videolu)
Rengarenk Kış Salatası
Bitter Çikolatalı Yumuşak Muzlu Ekmek
Elmalı Kurabiye
İftar Davet Masam
Pofuduk Poğaça
Hdabla | © 2025 |