Oklavasız El Açması Tadında Soğanlı Börek

Oklavasız El Açması Tadında Soğanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamur gereçleri;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yumusak ele yapışmayan bir hamur olacak)
İç harcı için;
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 2-3 adet soğan (mor soğanda kullanabilirsiniz)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Oklavasız El Açması Tadında Soğanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta,yoğurt,sıvı yağ,tuz,kabartma tozu ve unu güzelce yoğurun.
- Hamur elinize yapışmıyor ve yumuşaksa tamamdır.
- Üzerini bir bezle kapatıp kenara alalım dinlensin.
- Soğanları piyazlık doğralayalım.
- Kırmızı kapya biberi biraz iri olacak formda doğrayalım.
- Tavaya sıvı yağ koyalım soğanı ve biberide ekleyip kavuralım.
- Dirilikleri gittikten sonra baharatlarını ekleyelim ve ocağı kapatalım.
- Tepsimizin her yerini sıvı yağla güzelce yağlayalım.
- Tepsi çok büyük yada çok küçük olmasın.
- Hamurumuzu ikiye bölelim ve bir adedini tepsiye elimizle yayalım her yerine gelecek formda.
- Üstüne soğanlı karşımı gezdirelim.
- Diğer hamuru tezgahın üstünde merdane yardımıyla büyütüp soğanların üzerine kapatalım.
- Üzerine yumurta sarısı,sıvı yağ ve yoğurt sürüp susam serpelim. 180 derecede pişirelim.
Oklavasız El Açması Tadında Soğanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
