Oklavasız El Açması Tadında Soğanlı Börek

Oklavasız El Açması Tadında Soğanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamur gereçleri;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yumusak ele yapışmayan bir hamur olacak)

İç harcı için;

  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 2-3 adet soğan (mor soğanda kullanabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Oklavasız El Açması Tadında Soğanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta,yoğurt,sıvı yağ,tuz,kabartma tozu ve unu güzelce yoğurun.
  2. Hamur elinize yapışmıyor ve yumuşaksa tamamdır.
  3. Üzerini bir bezle kapatıp kenara alalım dinlensin.
  4. Soğanları piyazlık doğralayalım.
  5. Kırmızı kapya biberi biraz iri olacak formda doğrayalım.
  6. Tavaya sıvı yağ koyalım soğanı ve biberide ekleyip kavuralım.
  7. Dirilikleri gittikten sonra baharatlarını ekleyelim ve ocağı kapatalım.
  8. Tepsimizin her yerini sıvı yağla güzelce yağlayalım.
  9. Tepsi çok büyük yada çok küçük olmasın.
  10. Hamurumuzu ikiye bölelim ve bir adedini tepsiye elimizle yayalım her yerine gelecek formda.
  11. Üstüne soğanlı karşımı gezdirelim.
  12. Diğer hamuru tezgahın üstünde merdane yardımıyla büyütüp soğanların üzerine kapatalım.
  13. Üzerine yumurta sarısı,sıvı yağ ve yoğurt sürüp susam serpelim. 180 derecede pişirelim.

Oklavasız El Açması Tadında Soğanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cafe Tatlısı
Sebzeli Fırında Soman (Soslu)
İmam Bayıldı (Orijinal Tarif)
Çıtır Yufkalı Patlıcanlı Tavuk Salatası
Kandil Simit
Hingel (Patatesli Mantı)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet