Oklava Kullanmadan Somun Pide Tarifi

Oklava Kullanmadan Somun Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı (sarıları üzerlerine sürülecek)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (elinize yapışmayacak bir hamur olması gerekiyor)

İç harç için;

  • 3 adet haşlanmış patates
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Damak tadına uygun tuz

Üzerlerine;

  • Yumurta sarısı

Oklava Kullanmadan Somun Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcını hazırlayalım, soğan ve salçayı sıvı yağda kavuralım.
  2. Haşlanmış patateslerin üzerine ek edip baharatları da ekleyip karıştıralım.
  3. Hamur gereçlerini karıştırıp yoğuralım.
  4. Hamuru mayalandırmadan eşit kesimlere ayıralım.
  5. Tepside elimizle uzunlamasına açalım.
  6. İç harcından ekleyelim.
  7. Pideleri kapatalım.
  8. Kapanmış kısımları alta gelecek formda çevirip yumurta sarılarını sürelim.
  9. 190°de alt üst ayarda fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun😍😍.

Oklava Kullanmadan Somun Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Porsiyonluk Tiramisu
Fırında Başamel Soslu Karnabahar Patates
Kıymalı Taze Börülce Yemeği
Akşam Yemeği
Nefis Ekmek (Cicipapa)
Tavuklu Yaprak Sarma
Hdabla | © 2025 |