Odun Ateşinde Pişmiş Gibi Pizza

Odun Ateşinde Pişmiş Üzere Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Napoli pizza poolish (ön mayası) için:
- 95 mililitre un
- 50 mililitre sıcak su
- 2 gram maya
- 2 gram bal
Napoli pizza hamuru için:
- 115 mililitre soğuk su
- 350 mililitre un
- 5 gram tuz
Napoli pizza sosu için:
- 3 yemek kaşığı domates sos
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı zeytinyağı
Napoli pizza üzeri için:
- 50 gram kaşar peyniri
- 1 tutam mısır unu
Odun Ateşinde Pişmiş Üzere Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pizza için bir kaseye 95 ml sıcak suyu, 2 gram balı ve 2 gram mayayı ekliyoruz ve akabinde karıştırıp 5 dakika bekliyoruz.
- Karışımımıza unu ekleyip bütün gereçler karışana kadar yeterlice karıştırıyoruz.
- Ardından üstünü streç sinema ile kaplayarak küçük hava delikleri açıyoruz.
- Karışımımızı 1 saat oda sıcaklığında ve akabinde 10-14 saat ortası buzdolabında mayalanmaya bırakıyoruz.
- Pizzayı yemeden yaklaşık 2 saat evvel karışımı çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.
- Oda sıcaklığına gelen karışıma 350 ml unu ve 65 ml soğuk suyu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Hamur suyu çektikten sonra 5 gram tuzu ekliyoruz ve kalan suyu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
- Bu evrede azar azar eklemek ve daima yoğurmak kıymetli aksi takdirde hamur fazla sulu kalacaktır.
- Hamurumuz karıştıktan sonra mayalanması için üstünü kapatıp 1-2 saat oda sıcaklığında bırakıyoruz.
- Hamurumuz mayalanırken sosu hazırlayabiliriz.
- Sos için evvel domatesleri çatal yardımı ile güzelce eziyoruz ve akabinde öbür materyaller ile buluşturup karıştırıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu bir tepside mısır unu yardımı ile açıyoruz.
- Bu basamakta hamuru çok büyük açmayın yoksa tavaya taşıması güç olacaktır.
- En yüksek ateşte ısıttığımız tavaya fırça yardımı ile zeytinyağı sürüyoruz ve biraz daha mısır unu serpiyoruz.
- Ardından açtığımız hamuru tavaya koyup en büyük haline getiriyoruz.
- Bu kademede kenarlarını biraz kalın yapmanızı tavsiye ederim.
- Tavaya koyduğumuz hamurumuza sosunu ekliyoruz ve altı odun ateşinde pişmiş üzere olana kadar pişiyoruz.
- Pişen hamurumuzu bir telin üzerine alıp başka üst materyalleri ile buluşturuyoruz.
- Önceden ısınmış 250 derece fırında üst ızgara modunda en üst rafta fırının kapağı ortalı bir biçimde üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Bu kademe çok kısa sürecektir başından ayrılmayınız.
- Pizzayı fırından çıkıp soğumaya bıraktıktan sonra afiyetle tüketebiliriz. Afiyet olsun.
Odun Ateşinde Pişmiş Üzere Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
