Odun Ateşinde Pişmiş Gibi Pizza

Odun Ateşinde Pişmiş Üzere Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Napoli pizza poolish (ön mayası) için:

  • 95 mililitre un
  • 50 mililitre sıcak su
  • 2 gram maya
  • 2 gram bal

Napoli pizza hamuru için:

  • 115 mililitre soğuk su
  • 350 mililitre un
  • 5 gram tuz

Napoli pizza sosu için:

  • 3 yemek kaşığı domates sos
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı zeytinyağı

Napoli pizza üzeri için:

  • 50 gram kaşar peyniri
  • 1 tutam mısır unu

Odun Ateşinde Pişmiş Üzere Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pizza için bir kaseye 95 ml sıcak suyu, 2 gram balı ve 2 gram mayayı ekliyoruz ve akabinde karıştırıp 5 dakika bekliyoruz.
  2. Karışımımıza unu ekleyip bütün gereçler karışana kadar yeterlice karıştırıyoruz.
  3. Ardından üstünü streç sinema ile kaplayarak küçük hava delikleri açıyoruz.
  4. Karışımımızı 1 saat oda sıcaklığında ve akabinde 10-14 saat ortası buzdolabında mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Pizzayı yemeden yaklaşık 2 saat evvel karışımı çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.
  6. Oda sıcaklığına gelen karışıma 350 ml unu ve 65 ml soğuk suyu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  7. Hamur suyu çektikten sonra 5 gram tuzu ekliyoruz ve kalan suyu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
  8. Bu evrede azar azar eklemek ve daima yoğurmak kıymetli aksi takdirde hamur fazla sulu kalacaktır.
  9. Hamurumuz karıştıktan sonra mayalanması için üstünü kapatıp 1-2 saat oda sıcaklığında bırakıyoruz.
  10. Hamurumuz mayalanırken sosu hazırlayabiliriz.
  11. Sos için evvel domatesleri çatal yardımı ile güzelce eziyoruz ve akabinde öbür materyaller ile buluşturup karıştırıyoruz.
  12. Mayalanan hamurumuzu bir tepside mısır unu yardımı ile açıyoruz.
  13. Bu basamakta hamuru çok büyük açmayın yoksa tavaya taşıması güç olacaktır.
  14. En yüksek ateşte ısıttığımız tavaya fırça yardımı ile zeytinyağı sürüyoruz ve biraz daha mısır unu serpiyoruz.
  15. Ardından açtığımız hamuru tavaya koyup en büyük haline getiriyoruz.
  16. Bu kademede kenarlarını biraz kalın yapmanızı tavsiye ederim.
  17. Tavaya koyduğumuz hamurumuza sosunu ekliyoruz ve altı odun ateşinde pişmiş üzere olana kadar pişiyoruz.
  18. Pişen hamurumuzu bir telin üzerine alıp başka üst materyalleri ile buluşturuyoruz.
  19. Önceden ısınmış 250 derece fırında üst ızgara modunda en üst rafta fırının kapağı ortalı bir biçimde üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Bu kademe çok kısa sürecektir başından ayrılmayınız.
  20. Pizzayı fırından çıkıp soğumaya bıraktıktan sonra afiyetle tüketebiliriz. Afiyet olsun.

Odun Ateşinde Pişmiş Üzere Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kedidilli Triliçe
Ev Yapımı Puding İle Bisküvi Pastası
Etimekli Mükemmel Fit Meyveli Pasta
Fit Puding ( Cennet Hurması İle )
Glutensiz Havuçlu Kek
Zeytinyağlı, Bezelyeli, Havuçlu Basmati Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet