Ocakta Biber Közleme Ve Zeytinyağında Saklama
Ocakta Biber Közleme Ve Zeytinyağında Saklama Tanımı İçin Malzemeler
Biberleri közlemek içi;
- Taze kırmızı biber (bütün halde)
Zeytinyağında saklama için:
- 12 adet közlenmiş kırmızı kapya biber
- 3–4 diş sarımsak (ince doğranmış yahut dilimlenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı üzüm ya da elma sirkesi (ben beyaz sirke kullandım)
- 1 su bardağı zeytinyağı (ben yarım bardak kadar kullanıp üzerine hazır su ekledim)
Baharatlı istenirse (isteğe bağlı):
- 1 çay kaşığı kekik
- Pul biber ya da tane karabiber
Ocakta Biber Közleme Ve Zeytinyağında Saklama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri yıkayıp kuruluyoruz. Islak olmasın ki çıtır çıtır közlensin. Ocağın alevini açıyoruz (orta-yüksek ısı) Birinci biberi direkt alevin üstüne koyuyoruz. (ocakta ızgara teliniz varsa onun üstüne koyabilirsiniz; yoksa direkt koyabilirsiniz. Ben ocak demirini aykırı çevirip tabak hali verdikten sonra biberleri bu boşluğa koyarak devam ettim)
- biberleri maşa ile çevirerek her tarafını közlüyoruz. Kabukları siyahlaşıp baloncuk baloncuk olmalı. Bazen yanar üzere kokabiliyor fakat bu olağan.
- Közlenen biberi kapalı bir kaba ya da poşete koyuyoruz. Bu süreç başkalarını közlerken buharıyla kabuğunun yumuşayarak soymayı kolaylaştırıyor. Hepsi közlendikten sonra 5-10 dakika bekletiyoruz ve kabuklarını soyuyoruz. Çekirdekleri de çıkarıp içini temizliyoruz.
- Közlenen biberleri zeytinyağında saklama kademesi: biberleri közle, kabuklarını ve çekirdeklerini temizle. Şeritler halinde doğra (istersen bütün de bırakabilirsin)
- Cam kavanozun tabanına biraz zeytinyağı dök, birkaç diş sarımsak ekle. Üzerine bir kat biber, bir tutam tuz ve baharat koy. Kat kat bu formda doldur. En üste sirkeyi dök.
- Son olarak, biberlerin üzerini büsbütün örtecek kadar zeytinyağı ekle. Havasını almak için kavanozu yavaşça tezgaha vur. Kapağını sıkıca kapat, buzdolabına koy.
Ocakta Biber Közleme Ve Zeytinyağında Saklama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















