Nuttela Pasta
Nuttela Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için (ø 18 cm)
Pandispanya hamuru:
- 50 gram tereyağı
- 3 yumurta
- 120 gram şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 125 gram un
- 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tepeleme yemek kaşığı kakao tozu
Nutella kreması:
- 400 gram krema
- 2 paket krema sertleştirici
- 150 gram nutella (yumuşak)
Üzeri:
- 75 gram nutella (yumuşak)
Çikolatalı damla:
- 50 gram sütlü çikolata kaplaması
- 50 gram krema
Süslemek için:
- Biraz şekerleme ben bunlarla kullandım :
- Kinder bueno white
- Kinder bueno
- Kinder country
- Kinder riegel
- Schockobons
- Mikado
Nuttela Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için tereyağını eritin ve yavaşça soğumaya bırakın.
- Kelepçeli kalıba bir kesim yağlı kağıt serin.
- Fırını evvelden ısıtın.
- Üst ve alt ısıtma: yaklaşık 180°c konveksiyonlu fırın: yaklaşık 160°c.
- Yumurtaları bir karıştırma kabında mikserle yüksek süratte 1 dakika köpürene kadar çırpın.
- Şekeri ve vanilya şekerini ekleyip 1 dakika boyunca daima karıştırın ve karışımı 2 dakika daha çırpın.
- Unu kabartma tozu ve kakao tozuyla karıştırın ve düşük süratte kısa bir müddet karıştırın.
- Tereyağını kısa bir müddet karıştırın.
- Hamuru kalıba yayın ve fırındaki tel ızgaranın üzerine yerleştirin. Pişirme müddeti: yaklaşık 35 dakika.
- Kelepçeli kalıbın kenarlarını gevşetin ve çıkarın. Pandispanyayı yağlı kağıt serili tel ızgaranın üzerine alın ve soğumaya bırakın.
- Kekle birlikte gelen yağlı kağıdı dikkatlice soyun. Kekin halini geri alın ve yatay olarak üç defa kesin. Alt katını pasta tabağına yerleştirin.
- Nutella kremasını hazırlayın: kremayı krema sertleştiriciyle sertleşene kadar çırpın.
- Son olarak nutella’yı ekleyip yavaşça karıştırın.
- Alt kata nutella kremasının üçte birini yayın ve üzerine biraz nutella serpin.
- Üzerine bir kat daha koyun ve yavaşça bastırın.
- Nutella kremasının üçte birini daha yayın ve üzerine biraz nutella serpin.
- Üçüncü katı üstüne koyun ve kalan nutella kremasını üzerine yayın.
- Kalan nutella’yı serpin ve son katla kapatın.
- Nutella kekini en az 2 saat buzdolabında bekletin.
- Çikolatalı sos hazırlayın çikolata kaplamasını süratlice bir kaseye dökün.
- Kremayı kaynatın, çikolata kaplamasının üzerine dökün, kısa bir müddet bekletin ve akabinde pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Çikolatalı sosun soğumasını bekleyin.
- Çikolatalı sos karışımını kekin üzerine dökün, gerekirse bir pasta kaldırıcı yahut spatula ile yavaşça yayın ve buzdolabında donmaya bırakın.
- Servis etmeden evvel nutella kekini istediğiniz üzere şekerlemelerle süsleyin.
Nuttela Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













