Nussecken Fındık Köşeleri

Nussecken Fındık Köşeleri Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 250 gram tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Fındık harcı için;

  • 80 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 200 ml krema yağlı
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 400 gram kavrulmuş fındık

Hamurun üzeri için;

  • 4 yemek kaşığı kayısı yahut çilek yahut süt reçeli
  • Köşeleri süsleme için 200 gram bitter çikolata yahut sütlü çikolata

Nussecken Fındık Köşeleri Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm kurabiye hamuru materyallerini karıştırıp el yapışmayan bir hamur elde edelim.
  2. Yoğurulan hamuru 30 dk buzdolabında streçleyerek dinlendirelim.
  3. Fındık harcı gereçlerinin evvel sıvı olanları eriyene kadar daha sonra fındığını ekleyerek bir tencerede 2-3 dakika kadar pişirelim.
  4. Hamuru 30×40 ebatlarda fırın tepsisine yağlı kağıt sererek eşit ölçüde yayalım 190 derecede fanlı 13 dakika ön pişirme yapalım.
  5. Fırından çıkarıp üzerine reçeli eşit ölçüde sürdükten sonra üstüne fındıklı harcı eşit biçimde yayalım sonra tekrar 15 dakika 190 derecede pişirelim.
  6. Pişen kurabiyeler birinci sıcağı çıkana kadar dinlendirelim.
  7. Tepsideki kurabiyeyi evvel eşit karelere daha sonra üçgen olacak halde kareleri çap köşelerden keselim. Soğumaya bırakalım.
  8. Mümkünse en az 2 saat kadar dilimledikten sonra tepside bırakın. Böylelikle kurabiyeleriniz daha az dağılır.
  9. Soğuyan kurabiyeleri benmari yolu erittiğiniz çikolataya köşelerini batırıp servis edelim.

Nussecken Fındık Köşeleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Tok Tutan Detoks İçeceği
İftar Masam 3
Cocostar Kurabiye
Zeytinyağlı Taze Bezelye
Çikolata Sosuna Bulanmış Kar Topları
Fırında Karnıyarık
Hdabla | © 2025 |