Nugget
Nugget Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- Yarım su bardağı ekmek kırıntısı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul kırmızı biber
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
Tavukları kaplamak için:
- 1 kase un
- 1 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
Nugget Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nugget imali için birinci evvel tavuk göğüslerini kare kesimlere ayırın ve bir mutfak robotunda uygunca çekin.
- Elde ettiğimiz tavuk kıymasına köftelik öbür materyalleri ekleyip yeterlice yoğurun.
- Buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirin.
- Dinlenmiş köfte harcından orta büyüklükte kesimler alın ve yuvarlak olarak hal verin.
- Bir tabağa un, öteki bir tabağa da yumurtayı kırıp tuz ekledikten sonra güzelce çırpın.
- Hazırladığınız köfteleri evvel yumurtaya sonrada una bulayıp artlı önlü güzelce kızartın… yanına pilav ve patates ile nefis bir akşam yemeği menüsü oluyor.
Nugget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











