Nohutlu Topalak Köfte
Nohutlu Topalak Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte materyalleri;
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1.5 su bardağı kaynar su
- Yarım su bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı silme un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
Köfteyi birlikte pişirme materyaller;
- 2 lt kemik suyu
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 diş sarımsak rendelenmiş
- Zeytinyağı
- Tuz
Nohutlu Topalak Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kasenin içene bulgur, irmik, tuz, kaynar su,ilave ederek birlikte karıştırın.
- Ardından üzerini kapatıp, yarım saat bekletin.
- Dinlenmiş bulgurun içine, kimyon, domates salça, un, 1 su bardağı sıcak su ,ilave ederek birlikte mutfak şefi yardımıyla köftemizi 10 dakika yoğurduktan sonra, köftenin üzerini kapatıp. 15 dakika dinlendirin.
- Bir ölçü,yağlı suyla elinizi ıslatarak, dinlenen bulgurdan küçük kesimler koparın.
- Avuç içinde köfteleri yuvarladıktan sonra yavaşça unlanmış tepsiye köfteleri dizin.
- Tencerenin içine, zeytinyağı domates salçası sarımsak,ilave ederek orta ateşte ,birlikte yavaşça kavurun.
- Ardından kemik suyunu göz kararı tuz, nar ekşisi, pul biber kuru nane, ek ederek birlikte karıştırıp suyu kaynamaya bırakın.
- Köfte suyu kaynadıktan sonra, içine hazırlanan köfteleri bırakıp,orta ateşte 15 dakika pişirin.
- Son olarak köfteler piştikten sonra, haşlanmış nohutu ek ederek yavaşça karıştırın.
- Ocağın altını kapatıp, yemeğimizi dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun. 🙏🥀.
Nohutlu Topalak Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








