Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı

Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağı nohut
  • Tel şehriye(göz kararı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım, üzerine tel şehriyesini de ekleyip kavuralım.
  2. Kavrulan şehriyelerin üzerine bulguru ekleyip az daha bulguru kavuralım.
  3. Daha sonra nohutu ve tuzu da ekleyip bi çeşit karıştırıp kaynar suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Pişen bulguru biraz dinlendirip servis yapalım. Afiyet olsun. ☺️.

Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağlayan Pasta
Sodalı Çıtır Börek
Sulu Köfte
Perde Pilav
Külah Tatlısı (Korne)
Çikolatalı Kahveli Bisküvi Pastası
Hdabla | © 2025 |