Nohutlu Pirinç Pilavı

Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı pilavlık pirinç
- 3 su bardağı + 1 su bardağından biraz eksik (150 ml) tavuk suyu / sıcak su
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
İsteğe nazaran;
- Haşlanmış tavuk parçaları
Su bardağı ölçüm 200 ml
Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçlerimi tuzlu ve sıcak suda yarım saat beklettikten sonra yıkadım.
- Tavada erittiğim yağımın üzerine yıkadığım pirinçlerimi döktüm ve kavurdum.
- Üzerine tavuk suyunu ve tuzunu ekledim.
- Kaynayan pilavımın suyuna haşlanmış nohutlarımı ekledim ve pirinçler görünene kadar yüksek ateşte görününce kısık ateşte pişirdim.
- 10 dk demlenmeye bıraktığım pilavım dinlenince üzerine tavukları parçalayarak servis ettim.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun. Lezzetli günler dilerim.
Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






