Nohutlu Pilav

Nohutlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı arpa yahut tel şehriye
  • 1,5 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 kase nohut

Nohutlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pilav tenceresine sıvı yağı alalım.
  2. Şehriyeyi de ekleyelim ve ocağın altını açarak kavurmaya başlayalım.
  3. Şehriyeler kızarınca yıkadığımız pirinçi tencereye alalım ve 5 dakika karıştırarak kavuralım.
  4. Bu adımda tuzu ve tereyağını da ekleyelim.
  5. Ben 1 tatlı kaşığı tuz attım siz kendi zevkinize nazaran tuzunu ayarlayabilirsiniz.
  6. 5 dakikanın sonunda suyu ekleyelim.
  7. Daha evvelden haşlayıp buzluğa attığım nohutları bu basamakta ekledim.
  8. Tencerenin kapağını kapatalım.
  9. Pilavın suyu kaynayınca ocağın altını kısalım ve pişmeye bırakalım.
  10. Suyunu çektiğinde ocağın altını kapatalım.
  11. Pilavın üzerine havlu peçete örtüp 15 20 dakika dinlenmeye bırakalım.
  12. Dinlenen pilavımızı servis edebiliriz.

Nohutlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Porsiyonluk Karamelli Revani
Akdeniz Mezesi
Tahinli Kek
Tadı Efsane İrmikli Kıyır Kıyır Damla Tatlısı
Ton Balıklı Tahinli Meze
Kremalı Peynirli Tartonelli
Hdabla | © 2025 |