Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı arpa yahut tel şehriye
- 1,5 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı su
- Tuz
- 1 kase nohut
Nohutlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pilav tenceresine sıvı yağı alalım.
- Şehriyeyi de ekleyelim ve ocağın altını açarak kavurmaya başlayalım.
- Şehriyeler kızarınca yıkadığımız pirinçi tencereye alalım ve 5 dakika karıştırarak kavuralım.
- Bu adımda tuzu ve tereyağını da ekleyelim.
- Ben 1 tatlı kaşığı tuz attım siz kendi zevkinize nazaran tuzunu ayarlayabilirsiniz.
- 5 dakikanın sonunda suyu ekleyelim.
- Daha evvelden haşlayıp buzluğa attığım nohutları bu basamakta ekledim.
- Tencerenin kapağını kapatalım.
- Pilavın suyu kaynayınca ocağın altını kısalım ve pişmeye bırakalım.
- Suyunu çektiğinde ocağın altını kapatalım.
- Pilavın üzerine havlu peçete örtüp 15 20 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen pilavımızı servis edebiliriz.
Nohutlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















