Nohutlu Pilav

Nohutlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bardak pirinç
  • 2 bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 kaç damla limon
  • Tuz

Nohutlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçlerimizi ılık suda tuzla yıkıyoruz ve yarım saat, bir saat kadar suda bekletiyoruz.
  2. Sıvı yağı tenceremize alalım ve suyunu süzdüğümüz pirinçlerimizi yağımıza ek edip hafif kavuralım.
  3. Daha sonra tereyağını, 1 adet kesme şekeri ve bir kaç damla limon suyunu ek ederek karıştıralım.
  4. Son olarak 2 bardak sıcak su ve tuzunu ekleyip karıştıralım ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  5. Hafif suyunu çeken pilavımıza haşlanmış nohutlarımızı ek edip pirinçleri ezmeden yavaş yavaş karıştıralım.
  6. Ocağın altını kapatıp pilavımızın üstünü havlu kağıt ile kapattıktan sonra bir 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Nohutlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Buzluğa Atılabilir)
Bebek Menüsü
Yağlama
Semizotu Salatası
Gaziantep Usulü Sulu Patlıcan
Marmelatlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |