Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bardak pirinç
- 2 bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kesme şeker
- 1 kaç damla limon
- Tuz
Nohutlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçlerimizi ılık suda tuzla yıkıyoruz ve yarım saat, bir saat kadar suda bekletiyoruz.
- Sıvı yağı tenceremize alalım ve suyunu süzdüğümüz pirinçlerimizi yağımıza ek edip hafif kavuralım.
- Daha sonra tereyağını, 1 adet kesme şekeri ve bir kaç damla limon suyunu ek ederek karıştıralım.
- Son olarak 2 bardak sıcak su ve tuzunu ekleyip karıştıralım ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Hafif suyunu çeken pilavımıza haşlanmış nohutlarımızı ek edip pirinçleri ezmeden yavaş yavaş karıştıralım.
- Ocağın altını kapatıp pilavımızın üstünü havlu kağıt ile kapattıktan sonra bir 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Nohutlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














