Nohutlu Meze

Nohutlu Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet mor soğan
  • 1 adet taze soğan
  • 1 adet kapya biberi
  • Yarım demet maydanoz

Sosu için:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Limonsuyu

Nohutlu Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağında salçaları kavuruyoruz ,üzerine baharatları ve tuzu ekleyip biraz daha kavurduktan sonra karıştırma kabına alıyoruz.
  2. Üzerine haşlanmış nohut,jülyen doğranmış soğan,ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu ve ince kesilmiş kapya biberi ekliyoruz.
  3. Limon suyunu da ekleyip hepsini güzelce karıştırıyoruz.Afiyet olsun 🤗.

Nohutlu Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Greçkalı Enginar
Portakallı Çatlak Kurabiye
Pratik Köz Biberli Sos (Videolu)
Tavada Leziz Kalamar
Bayram İçin Çok İnce Bulgurlu Sulu Köfte
Cheesecake
Hdabla | © 2025 |