Nohutlu Bezelyeli Pirinç Pilavı

Nohutlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bardak pirinç
  • 1/2 (yarım) su bardağı nohut (yarım su bardağı)
  • 1/2 (yarım) su bardağı bezelye (yarım su bardağı)
  • 2 bardak su (pirinçi ölçüp koyduğumuz bardakla olacak)
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Nohutlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nohutları ve bezelyeleri başka tencerelerde kaynatalım.
  2. Pirincimizi yıkayalım. Tenceremize tereyağını ve sıvı yağını koyalım eriyince nohutları ve bezelyeleri koyup 2-3dk kavuralım. Üstüne pirinci koyup pilavımızı kavurmaya başlayalım.
  3. Pilavımız kavrulurken bu ortada pilava dökeceğimiz suyu kaynatalım. Benim pilav yaparken ölçüm daima 1 bardak pirince 1. 5 bardak sudur siz kendi ölçünüze nazaran su koyabilirsiniz.
  4. Burada 1 bardak pirince 2 bardak su koyma sebebim bezelye ve nohut var diye. Pirinçlerimiz tek tek kaşıktan düşene kadar kavrulduktan sonra suyunu koyalım üstünede tuzunu koyalım ve pişmeye bırakalım.
  5. Suyunu çeken pilavımızın altını söndürelim ve demlenmeye bırakalım.

Nohutlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biberli Ekmek
Susamlı Kakaolu Muhallebi
Domatesli Kırmızı Biberlik Yumurta
Sodalı Peynirli Dereotlu Poğaça (Garantili Tarif )
Çıtır Lahmacun
Elmalı Turta (Videolu)
Hdabla | © 2025 |