Nohutlu Bezelyeli Pirinç Pilavı
Nohutlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bardak pirinç
- 1/2 (yarım) su bardağı nohut (yarım su bardağı)
- 1/2 (yarım) su bardağı bezelye (yarım su bardağı)
- 2 bardak su (pirinçi ölçüp koyduğumuz bardakla olacak)
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Nohutlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nohutları ve bezelyeleri başka tencerelerde kaynatalım.
- Pirincimizi yıkayalım. Tenceremize tereyağını ve sıvı yağını koyalım eriyince nohutları ve bezelyeleri koyup 2-3dk kavuralım. Üstüne pirinci koyup pilavımızı kavurmaya başlayalım.
- Pilavımız kavrulurken bu ortada pilava dökeceğimiz suyu kaynatalım. Benim pilav yaparken ölçüm daima 1 bardak pirince 1. 5 bardak sudur siz kendi ölçünüze nazaran su koyabilirsiniz.
- Burada 1 bardak pirince 2 bardak su koyma sebebim bezelye ve nohut var diye. Pirinçlerimiz tek tek kaşıktan düşene kadar kavrulduktan sonra suyunu koyalım üstünede tuzunu koyalım ve pişmeye bırakalım.
- Suyunu çeken pilavımızın altını söndürelim ve demlenmeye bırakalım.
Nohutlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








