Nohut Mezesi

Nohut Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağı
  • Küçük bir kase kadar ince kıyılmış maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber

Nohut Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış nohutu rondoda yada çatal ile düzgünce ezelim.
  2. Derince bir kap içerisine alıp üzerine sıvı yağ, maydanoz, rendelenmiş sarımsak, limon suyu ve baharatları ek edip karıştıralım.
  3. Üzerine sıvı yağda kızdırdığımız pul biberli yağ karışımını dökerek servise sunabilirsiniz.
  4. Çayın yanına yakışan tanımlardan olup pratik ve de sağlıklı. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 😊🍄.

Nohut Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındık Krokan ( Pastalar İçin )
Tartışmasız Bir Lezzet Fırında Kaşarlı Patates
Portakallı Cevizli Kumlu Pasta
Peskütan Çorbası
Leziz Haşlama Tavuk
Pudingli Kurabiye (Antep Fıstıklı)
Hdabla | © 2025 |