Nişastalı Poğaça

Nişastalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet ınstant maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı nişasta
  • aldığı kadar un

Nişastalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak ılık süte ınstant mayayı ekleyip eritelim.
  2. Sıvı yağ, yumurta beyazını, tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım.
  3. Nişasta ve un ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim, 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamuru küçük kesimler koparıp içine peynir ek edip kapatalım.
  5. Yuvarlak yaptığımız poğaçalarımızı tepsiye dizip mayalanmaya bırakalım.
  6. Bir yarım saat kadar mayaladığımız poğaçaların üzerine yumurta sürelim.
  7. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Nişastalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Humusun Daha Lezzetli Bir Versiyonu Olamaz
Narlı Roka Salatası
Fırında Patates Köfte
Elmalı Tarçınlı Kek
Çikolatalı Un Kurabiyesi
Ispanaklı Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet