Nişastalı Poğaça

Nişastalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet ınstant maya
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı nişasta
- aldığı kadar un
Nişastalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ılık süte ınstant mayayı ekleyip eritelim.
- Sıvı yağ, yumurta beyazını, tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım.
- Nişasta ve un ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim, 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru küçük kesimler koparıp içine peynir ek edip kapatalım.
- Yuvarlak yaptığımız poğaçalarımızı tepsiye dizip mayalanmaya bırakalım.
- Bir yarım saat kadar mayaladığımız poğaçaların üzerine yumurta sürelim.
- Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Nişastalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










