Nişastalı Meyveli Muhallebi

Nişastalı Meyveli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı nişasta ( hangisi olsa olur)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı bal ( varsa olmasada olur)
  • 2 adet elma ( meskende hangi meyve varsa hepsi olur)
  • Bir avuç kuru üzüm (kayısı incir kurusuda olur)
  • Ceviz ( ister fındık ister tarçın ne varsa)

Nişastalı Meyveli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su,nişasta ve şekeri tencereye alıp karıştırın, altını açın.
  2. Kaynayıp yoğunlaşınca alın bal varsa onu da karıştırın.
  3. Kup yahut bardağa elma soyup dilimle yin, biraz kuru üzüm serpin.
  4. Karışımı üstüne dökün ve cevizle süsleyin, işte bu kadar ılıyınca buzdolabına koyun soğuk tüketin, bu sıcakta hafif bir tatlı afiyet bal şeker olsun 🥰.

Nişastalı Meyveli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıvıyağlı İçi Sürprizli İki Renkli Kurabiye (Videolu)
Bulgurlu Yaprak Sarma
Yumurtalı Pişi (Çok Pratik, Yağ Çekmez Uğraştırmaz)
Karışık Turşu
Airfrey’de Patates Kızartması
Domatesli Erişte Pilavı
Hdabla | © 2025 |