Nişastalı Elmalı Kurabiye

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 4 su bardağı un
İç harcı için;
- 4 adet elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı doğranmış ceviz
- 1 çay bardağı şeker
Nişastalı Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- 4 orta uzunluk elmayı soyup 1 çay bardağı şeker ile suyunu çekene kadar pişirelim ,sonra içine ceviz ve tarçın koyalım.
- Hamuru için: 200 gram margarini eritip ,içine yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 çay bardağı nişasta, 1 yumurta, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi ekleyip karıştıralım 4 su bardağı un ekleyip yumuşak bir hamur yapalım.
- Hamura istediğiniz formu verip içine elmalı harçtan koyup kapatın ne kadar ince açarsanız o kadar gevrek olur ben biraz açıp uzunlamasına harç koyup alt kısımlarını keserek ve rulo yaparak form verdim .
- 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim afiyet olsun.
Nişastalı Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








