Nevzine Kayseriden

Nevzine Kayseriden Tanımı İçin Malzemeler
Serbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Yarm su bardağı üzüm pekmez
- Bir kaç damla limon suyu
Hamuru için;
- 125 gram oda isisinda tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Nevzine Kayseriden Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım pekmez hariç öteki gereçleri bir tencereye koyup, bir 2 dakika kaynadıktan sonra pekmezi ilave edip ocağın altını kapatalım.
- Hamuru için bütün sıvı materyaller un ve kabartma tozu hariç hepsi güzelce karıştırılır yavaş yavaş un ve kabartma tuzu eklenir en son ceviz eklenir fazla sert olmayacak fazla yumuşak da olmayacak bir hamur yapılır.
- Bir tepsiye elimizin yardımıyla bastıra bastıra yayılır üzerine çatalla çizelim fotoğraflarda görüldüğü üzere.
- Bu halde fırına vermeden evvel hamurumuzu tatlımızı keselim şerbet dedikten sonra dağılmaması için bu değerli.
- 170 derecelik fırında göz kararı pişirelim fırından çıkartınca birinci sıcağa çıkar çıkmaz şerbetini verelim her yerine güzelce yayalım soğuk servis edebiliriz.
- Dileyen üzerine tahin pekmez sürebilir bir fırça yardımıyla çok fazla tatlı sevmeyen şekerini azaltabilir ben iki ölçü yaptım bu vermiş oldum kare borcum için afiyet olsun.
Nevzine Kayseriden Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





