Nevşehir’in Sanayi Pilavı

Nevşehir’in Sanayi Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram kıyma
- 1.5 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
Nevşehir’in Sanayi Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kıymamızı kavurmayla başlayalım. Kıymamızım rengi değişip kavrulunca içine sarımsakları ekleyip biraz daha kavuralım.
- Kavrulan kıymamızın üzerine küçük küp küp doğranmış domatesi ve biberleri ekleyelim isterseniz kışlık hazırladığınız domatesten 3 yemek kaşığı koyabilirsiniz.
- Domates ve biberleri karıştırarak yeterlice pişirelim bu esnada baharatlarını ek edelim uygunca karıştıralım. Üzerine evvelden ıslattığınız pirinçleri süzüp ekleyelim kıyma ile pirinç karıştılarım.
- Üzerine sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 13 dakika suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çeken pilavımızın altını kapatalım 15 dakika dinlendirelim sonra yemeye hazır. Afiyet olsun 🌸
Nevşehir’in Sanayi Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

