Nefis Taze Fasulye
Nefis Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo taze fasulye
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Baharatlar (tuz, pulbiber ve kırmızı toz biber)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tane büyük domates
- 1 yemek kaşığı domates sosu
- 2 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Nefis Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremizi en küçük ocağa koyalım. Tencereye tereyağını ve zeytinyağını alalım.
- Soğan ve sarımsağı dilimleyip, tencereye koyalım, güzelce kavuralım.
- Üzerine baharatları dökelim. Sizler damak zevkinize nazaran istediğiniz ölçüde koyabilirsiniz.
- 1 yemek kaşığı domates salçasını ve 1 yemek kaşığı domates sosunu dökelim.
- Üzerine 1 çay bardağı suyu dökelim. Biraz kaynayana kadar salçayı ezerek kavuralım.
- Sonrasında dondurucudan çıkardığımız taze fasulyeleri tencereye alıp üzerine 1 çay bardağı sıcak su ek edelim. Kendi suyu ile bir arada pişmeye bırakalım. Yanında ayran ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Beni takip etmeyi unutmayın.
Nefis Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











