Nefis Taze Börülce Yemeği
Nefis Taze Börülce Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 500 gram taze börülce fasulyesi
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 4 adet küçük uzunluk patates
- 1 adet kırmızı etli dolmalık biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Damak tadınıza nazaran tuz
- 1 tatlı kaşığı kadar vegeta (isteğe bağlı)
- Yeterince kaynar su
Nefis Taze Börülce Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine, kısık ateş üzerine julyen doğranmış soğanı, sırası ile jülyen doğranmış biberi ve ince ince kıyılmış sarımsağı ek edelim kaşık yardımı ile daima karıştırın.
- Salçayı ek edelım kokusu çıkana kadar kavuralım, tamizlenmiş ve ortadan ikiye kıymış olduğumuz fasulyeleri ek edelim, bir iki kaşık yardımı ile karıştıralım ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
- Yumuşamış olan fasulyenin üzerini geçecek kadar kaynar su ek edelim.
- Kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Tuzu ve baharatları damak tadınıza nazaran ek edelim.
- Yumuşamış olan fasulyenin üzerine ince ince jülyen biçiminde kıyılmış patatesi ek edelim. Ve tekrar bir iki kaşık yardımı ile karıştıralım.
- Patatesler de yumuşadıktan sonra yemeğimizin altını kapatalım.
Not: baharatı ve tuzu damak tadınıza nazaran sunum anında ek edelim bilirsiniz ( sıhhat açısından tercih etmeye de bilirsiniz ).
Nefis Taze Börülce Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








