Nefis Tavuk Göğüslü Çökertme
Nefis Tavuk Göğüslü Çökertme Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet taze biber
- 1 adet kapya biberi
Damak tadınıza nazaran:
- Tuz
- Kırmızı toz biber
Patates için;
- 4 orta uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Damak tadınıza nazaran tuz
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Damak tadınıza nazaran tuz
Sos için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tabağın üzerine serpiştirmek için:
- Kurutulmuş maydanoz
Nefis Tavuk Göğüslü Çökertme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tavaya sıvı yağ alalım, kızgın yağın üzerine ince doğranmış sarımsağı alalım.
- İnce ince küp küp doğranmış tavuk göğsünü alalım pişene kadar kısık ateşte kavuralım.
- İnce ince kıyılmış biberi ek edin, yumuşayıncaya kadar kavuralım. Tuzunu ve baharatı ek edelim.
- Patatesi öncelikle dörde sonrada küp küp doğrayalım.
- Sudan geçirelim kurutup üzerine 3 yemek kaşığı yağ tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip harmanlayalım.
- Airfryer de 20 dakika kadar 200 derecede denetimli sekizde kızartalım.
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım.
- Diğer taraftan uygun bir kaba üç yemek kaşığı sıvı yağı ek edelim kızgın yağın üzerine kaşığı kırmızı toz biberi ek ettikten kokusu çıkana kadar biberi ķavuralım.
- Sunuma gecelim. Evvel tabağa patatesi yerleştirelim, sarımsaklı yoğurdu üzerine,.
- Yoğurdun üzerine tavuğu ve kırmızı toz biberi gezdirelim tabağın üzerine kurutulmuş maydanoz serpiştirelim afiyet olsun.
Not:Patatesi yağda da kızarta bilirsiniz. Herkesin airfreyer farklı olduğu için kendi eserinizin ayarına nazaran kızartın lütfen afiyet olsun.
Not:Malzemeleri artıra bilirsiniz. Damak tadınıza nazaran baharatları kullana bilirsiniz.
Nefis Tavuk Göğüslü Çökertme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











