Nefis Tavuk Göğüslü Çökertme

Nefis Tavuk Göğüslü Çökertme Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet taze biber
  • 1 adet kapya biberi

Damak tadınıza nazaran:

  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Patates için;

  • 4 orta uzunluk patates
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Damak tadınıza nazaran tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Damak tadınıza nazaran tuz

Sos için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Tabağın üzerine serpiştirmek için:

  • Kurutulmuş maydanoz

Nefis Tavuk Göğüslü Çökertme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tavaya sıvı yağ alalım, kızgın yağın üzerine ince doğranmış sarımsağı alalım.
  2. İnce ince küp küp doğranmış tavuk göğsünü alalım pişene kadar kısık ateşte kavuralım.
  3. İnce ince kıyılmış biberi ek edin, yumuşayıncaya kadar kavuralım. Tuzunu ve baharatı ek edelim.
  4. Patatesi öncelikle dörde sonrada küp küp doğrayalım.
  5. Sudan geçirelim kurutup üzerine 3 yemek kaşığı yağ tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip harmanlayalım.
  6. Airfryer de 20 dakika kadar 200 derecede denetimli sekizde kızartalım.
  7. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım.
  8. Diğer taraftan uygun bir kaba üç yemek kaşığı sıvı yağı ek edelim kızgın yağın üzerine kaşığı kırmızı toz biberi ek ettikten kokusu çıkana kadar biberi ķavuralım.
  9. Sunuma gecelim. Evvel tabağa patatesi yerleştirelim, sarımsaklı yoğurdu üzerine,.
  10. Yoğurdun üzerine tavuğu ve kırmızı toz biberi gezdirelim tabağın üzerine kurutulmuş maydanoz serpiştirelim afiyet olsun.

Not:Patatesi yağda da kızarta bilirsiniz. Herkesin airfreyer farklı olduğu için kendi eserinizin ayarına nazaran kızartın lütfen afiyet olsun.

Not:Malzemeleri artıra bilirsiniz. Damak tadınıza nazaran baharatları kullana bilirsiniz.

Nefis Tavuk Göğüslü Çökertme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

File Bademli Çikolatalı Muffin
Ağlayan Pasta
Kışlık Tarhana
Sıvıyağlı Elmalı Kurabiye
Meyveli Bisküvili Pasta
Kuru Patlıcan Dolması
Hdabla | © 2025 |