Nefis Pideli Köfte

Nefis Pideli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 1 çay bardağı ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı limon
Diğer gereçler;
- 3 tane küçük tırnaklı pide
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için ;( en son servis edilirken dökülmeli)
- 3 dolu yemek kaşığı tereyağ
Pideleri kavurmak için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Nefis Pideli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte için kıymayı bir kaba alalım ,soğanları rendeleyip suyunu düzgünce sıkıp postasını köftenin içine atalım.
- Bir tatlı kaşığı karbonatı büyük bir bardakta içine iki yemek kaşığı limonla birlikte yarım çay bardağı su ek edelim, karıştırıp köpürtelim, köftenin içine ek edelim .
- Ekmekleri ve baharatları da ekledikten sonra köfteyi 15 -20 dakika düzgünce yoğuralım.
- Köfteleri ufak olacak halde yuvarlayalım az yağlı tavada kızartalım.
- Pideleri tereyağ ile yağladığımız tavada çok sert olmayacak biçimde biraz kızartalım.
- Sıvıyağını tavaya alalım iki yemek kaşığı domates salçasını bir kaç dakika kavurduktan sonra sulandıralım, pidelerin üzerine dökülecek kıvamda olmalı.
- Servis tabağına birer porsiyonluk pideleri yerleştirelim üzerine salçalı sostan gezdirelim köfteleri üzerine dizip son olarak başka bir tavada yaktığımız tereyağını ek edelim.
Nefis Pideli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





