Nefis Patlıcan Yemeği

Nefis Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 4-5 adet yeşil biber

Sosu için;

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1-2 adet domates
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışık
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • Yarım su bardağı kadar su
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Zeytinyağı

Nefis Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanlarımızı temizleyelim ve alaca soyalım patlıcanlarımızı parmak uzunluğunda ve kalınlığında keselim.
  2. Doğradığımız patlıcanlarımız bol tuzlu suyun içerisine alalım ve 15 20 dakika bekletelim.
  3. Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanlarınızın suyunu süzüp bir bez üzerine aldıktan sonra güzelce kurulayalım bir tencereye ya da tavaya yağımızı alıp uygunca işit alalım ve içeri içerisini patlıcanlar azar azar ekleyerek kızartalım.
  4. Kızaran patlıcanları peçetenin üzerine alıp yağını alalım her basamakta peçeteyi değiştirelim akabinde biberlerimizi de yağda biraz döndürerek kızartalım ve peçete üzerine alalım.
  5. Yemeğimizin sosunu hazırlamak için yayvan bir tencere ya da tavaya bir ölçü zeytinyağı ekleyip üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve biberlerimizi ekleyelim ve 3-4 dakika soteleyelim.
  6. Daha sonra salçamızı ekleyelim ve birkaç dakika daha kokusu çıkana kadar kavuralım salçamızın kokusu çıktıktan sonra üzerine domates sarımsak ve kırmızı toz biberimizi ekleyelim ve üzerine bir ölçü su ekleyip karıştıralım.
  7. Bu halde 4-5 dakika piştikten sonra üzerine kızartmış olduğumuz patlıcani ve biberimizi ekleyip karıştıralım biraz da tuz ekleyelim.
  8. Yemeğimiz kısık ateşte 5-6 dakika kadar pişirelim ocaktan indirelim afiyet olsun.

Nefis Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Protein Ekmeği
Tavuklu Yoğurtlu Pilav Kasesi
Evde Pizza
Fırında Tavuk Şiş
İpeksi Kıvamıyla Kış Kabağı Çorbası
Bu Bir Tost Meselesi (Yumurtalı Tost)
Hdabla | © 2025 |