Nefis Patates Kavurması

Nefis Patates Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet küçük uzunluk patates
  • Yeterince soğuk su

Damak tadınıza nazaran;

  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Sıkılmış limon suyu
  • Kekik
  • Maydanoz
  • Sarımsak tozu
  • Kavurmak için zeytinyağı

Nefis Patates Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tavaya sudan geçirilen patatesi alalım üzerini geçecek kadar su ek edelim.
  2. Bir tatlı kaşığı tuz ek edelim.
  3. Patates yumuşayana kadar haşlayalım.
  4. Haşlanmış olan patatesin suyunu süzelim ve kabuğunu soyalım.
  5. Patatesin üzerine baharatı ve tuzu damak tadınıza nazaran ek edelim ve harmanlayalım.
  6. Uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine, patatesi alalım kısık ateşte ortada kaşık yardımı ile çevirerek patatese renk verene kadar kavuralım.
  7. Sıcak servis yapalım.

Nefis Patates Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Böreği
Nohut Mezesi
Çilekli Magnolia
Mozaik Pasta
Çilek Reçeli
Trakya Usulü Piliç Kapama
Hdabla | © 2025 |