Nefis Patates Kavurması
Nefis Patates Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 12 adet küçük uzunluk patates
- Yeterince soğuk su
Damak tadınıza nazaran;
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- Sıkılmış limon suyu
- Kekik
- Maydanoz
- Sarımsak tozu
- Kavurmak için zeytinyağı
Nefis Patates Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tavaya sudan geçirilen patatesi alalım üzerini geçecek kadar su ek edelim.
- Bir tatlı kaşığı tuz ek edelim.
- Patates yumuşayana kadar haşlayalım.
- Haşlanmış olan patatesin suyunu süzelim ve kabuğunu soyalım.
- Patatesin üzerine baharatı ve tuzu damak tadınıza nazaran ek edelim ve harmanlayalım.
- Uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine, patatesi alalım kısık ateşte ortada kaşık yardımı ile çevirerek patatese renk verene kadar kavuralım.
- Sıcak servis yapalım.
Nefis Patates Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







