Nefis Mercimek Mantısı

Nefis Mercimek Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Mercimek mantısı için;

  • ︎200 g (marmara_food marmara) kırmızı mercimek (1 bardak)
  • 400 ml su
  • 150 g köftelik bulgur (yarım bardaktan biraz fazla)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • ½ tatlı kaşığı karabiber
  • ½ tatlı kaşığı kimyon

Yoğurt sosu için;

  • ︎200 g doğal yoğurt
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • ︎1 tatlı kaşığı tuz

Tereyağlı biber sosu için;

  • ︎1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Nefis Mercimek Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı mercimekleri su ile tencereye alın ve suyu büsbütün çekene kadar pişirin.
  2. Mercimekleri bir kaba alıp, içine 150 g köftelik bulguru ek edip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra baharatları ekleyerek uygunca karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta yoğurdu ezilmiş sarımsak ve tuz ile karıştırın.
  4. Bir tavada tereyağını eritip pul biberi ekleyin ve yavaşça kavurun.
  5. Mercimek karışımını elinizle yuvarlayarak küçük toplar yapın ve bir tabağa dizin
  6. Üzerine yoğurt sosunu dökün ve tereyağlı biber sosu yayın ve maydanoz ile tamamlayın.

Nefis Mercimek Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzdolabında Kalan Sebzeler İle Kızartma Tadında Sebze Yemeği
Kremalı Fındıklı Kurabiye Tarifi
Belen Tava
Yeşil Zeytinli Fiyonk Makarna
Domates Çorbası
Kıymalı Makarna
Hdabla | © 2025 |