Nefis Kremasıyla Kaşık Tatlısı

Nefis Kremasıyla Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 türk kahvesi fincanı un
- 150 gram tereyağı
- 1 lt süt
- 1,5 bardak şeker
Ocaktan aldıktan sonra;
- 2 paket vanilya
- 3 kaşık labne
Üzeri için:
- 1 kutu krema
- 180 gram sütlü çikolata
Nefis Kremasıyla Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve un ocakta rengi hafif değişene kadar kavrulur, altı kapatılıp süratlice karıştırarak süt eklenir kaynayınca şeker eklenir 10 dk kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.
- Daha sonra çırpma kabına alınır vanilyalar eklenir 10 dk yüksek periyotta soğuyana kadar çırpılır ve labne eklenir tekrar çırpılır.
- Kare borcama alınır buz dolabına (üstü kaymak tutması için) kaldırılır.
- Ganaj için; krema ocağa alınıp yalnızca ısıtılır altı kapatılıp çikolatalar eklenir eriyinceye kadar karıştırılıp ocaktan alınır. Muhallebiye gezdirilir. 1 gece dinlendirilip servis edilir afiyetle. 🫠.
Nefis Kremasıyla Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




