Nefis Kısır Tarifi

Nefis Kısır Tanımı İçin Malzemeler

Su bardağı ölçüsü 200 ml

  • 1 büyük su bardağı ince bulgur ( kısırlık bulgur)
  • Yarım su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
  • 6 yaprak marul ( isberg)
  • 1 demet maydanoz
  • 3 adet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tane orta uzunluk kırmızı biber
  • 10 kısım roka
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (az gelirse ekleme yapın)
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Damak tadınıza nazaran:

  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük soğan

Nefis Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun tavaya ince bulguru alalım.
  2. Üzerine sıcak suyu ek edelim.
  3. Üzerine kapağını kapatalım suyunu çekinceye kadar demlenmeye bırakalım.
  4. Ayrıca uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine, ince ince kıyılmış sarımsağı, soğanı ek edelim yakmadan kavuralım ve salçayı alalım kokusu çıkana kadar kavuralım.
  5. İki üç damla su ek edelim ve salçayı açalım.
  6. Salçayı ince bulgurun üzerine dökelim, baharatları tuzu, nar ekşisini, limon suyunu, ve yarım çay bardağı zeytinyağını da ek edip uygunca harmanlayalım.
  7. İnce ince doğradığımız yeşillikleri ve soğanı ek edip düzgünce birbirine yedirdirelim.
  8. Uygun bir tabağın kenarlarına marul yerleştirelim, tabağın ortasına kısır’ı ek edelim. Bir dilim limon keselim ve kısırı süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.

Nefis Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saray Usulü Ciğer Kavurma
Trakya Usulü Büryan
Terbiyeli Erişteli Tavuk Çorbası
Havuçlu Cevizli Kek
Glutensiz Poğaça
Börek Tadında Kahvaltılık Krep
Hdabla | © 2025 |