Nefis Kısır Tarifi
Nefis Kısır Tanımı İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüsü 200 ml
- 1 büyük su bardağı ince bulgur ( kısırlık bulgur)
- Yarım su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
- 6 yaprak marul ( isberg)
- 1 demet maydanoz
- 3 adet taze soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tane orta uzunluk kırmızı biber
- 10 kısım roka
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (az gelirse ekleme yapın)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Damak tadınıza nazaran:
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 küçük soğan
Nefis Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun tavaya ince bulguru alalım.
- Üzerine sıcak suyu ek edelim.
- Üzerine kapağını kapatalım suyunu çekinceye kadar demlenmeye bırakalım.
- Ayrıca uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine, ince ince kıyılmış sarımsağı, soğanı ek edelim yakmadan kavuralım ve salçayı alalım kokusu çıkana kadar kavuralım.
- İki üç damla su ek edelim ve salçayı açalım.
- Salçayı ince bulgurun üzerine dökelim, baharatları tuzu, nar ekşisini, limon suyunu, ve yarım çay bardağı zeytinyağını da ek edip uygunca harmanlayalım.
- İnce ince doğradığımız yeşillikleri ve soğanı ek edip düzgünce birbirine yedirdirelim.
- Uygun bir tabağın kenarlarına marul yerleştirelim, tabağın ortasına kısır’ı ek edelim. Bir dilim limon keselim ve kısırı süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.
Nefis Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












