Nefis Fırın Kebabı

Nefis Fırın Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı (tavuk la da yapılabilir)
  • 5 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 küçük kapya biber
  • 4 adet salkım domates
  • 3 yemek kaşığı domates sos
  • 7-8 tane sarımsak
  • 1 adet havuç (eklemedim)
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım adet mor soğan
  • 3-4 tane kuru acı biber (tercihen)
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates, biber karışık salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Nefis Fırın Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kebabımız için evvel, zerzevatları doğrayıp tepsiye alalım, fotoğraftaki gösterdiğim üzere ,( patlıcanı tuzlu suda 5 dakika bekletelim),kuzu etini de ek edelim.
  2. Soğanı jülyen doğrayalım. Acı kuru biberi ekleyip tuzunu ,karabiberini atarak malzemeyi güzelce karıştıralım. Elimizle tepsiye düzgün formda yerleştirelim. Üzerine tereyağı parçacıklar halinde bırakalım.
  3. Sos için; verilen malzemeyi karıştırıp tepsi kebabının üzerine dökelim. 200 derecede evvelce ısınmış fırında pişirmeye bırakalım.
  4. Et ve sebzelerin piştiğini denetim ederek fırından alalım. Kebabımızı iftara hoş bir ana yemek olarak, yanında pilav ile servis edebiliriz. Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun. 🥰.

Nefis Fırın Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvili Muzlu Traliçe
Soslu Sebzeli Et Yemeği
Tutmaç Çorbası
Sütlü Balkabağı Çorbası
Kahvaltılık Milföy Pizza
Sulu Tavuklu Patates Yemeği
Hdabla | © 2025 |