Nefis Fırın Kebabı

Nefis Fırın Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu kuşbaşı (tavuk la da yapılabilir)
- 5 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 3 adet çarliston biber
- 1 küçük kapya biber
- 4 adet salkım domates
- 3 yemek kaşığı domates sos
- 7-8 tane sarımsak
- 1 adet havuç (eklemedim)
- 1 adet kuru soğan
- Yarım adet mor soğan
- 3-4 tane kuru acı biber (tercihen)
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 2 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates, biber karışık salça
- 1 tatlı kaşığı kekik
Nefis Fırın Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kebabımız için evvel, zerzevatları doğrayıp tepsiye alalım, fotoğraftaki gösterdiğim üzere ,( patlıcanı tuzlu suda 5 dakika bekletelim),kuzu etini de ek edelim.
- Soğanı jülyen doğrayalım. Acı kuru biberi ekleyip tuzunu ,karabiberini atarak malzemeyi güzelce karıştıralım. Elimizle tepsiye düzgün formda yerleştirelim. Üzerine tereyağı parçacıklar halinde bırakalım.
- Sos için; verilen malzemeyi karıştırıp tepsi kebabının üzerine dökelim. 200 derecede evvelce ısınmış fırında pişirmeye bırakalım.
- Et ve sebzelerin piştiğini denetim ederek fırından alalım. Kebabımızı iftara hoş bir ana yemek olarak, yanında pilav ile servis edebiliriz. Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun. 🥰.
Nefis Fırın Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







