Nefis Ezogelin Pilavı Yaz Aylarında Kurtarıcı

Nefis Ezogelin Pilavı Yaz Aylarında Kurtarıcı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağından 1 parmak az pilavlık bulgur
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kırmızı kapya biberi
  • 3.5 su bardağı su
  • Tuz

Üzeri için;

  • Yarım demet maydanoz

Nefis Ezogelin Pilavı Yaz Aylarında Kurtarıcı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tavaya zeytinyağını ve tereyağı alalım kızgın yağın üzerine ince ince küp küp doğranmış soğanı ek edelim ve marine olana kadar kavuralım.
  2. Biberi ek edelim ve kavurmaya devam edelim.
  3. Şehriyeyi ek edelim hafif kavuralım.
  4. Bulguru ve pirinci süzgeç ile sudan geçirelim. Ek edelim kavuralım.
  5. Biber salçası ek edelim. Baharatı ve tuzunu alalım, salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım. Kaynamış olan suyu ek edelim.
  6. Tuzunu tekrar denetim edelim, evvel su tekrar kaynayıncaya kadar yüksek ısıda sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakalım.
  7. Suyunu çeken pilavın üzerine pak bir bez yahut havlu kağıt örtelim. 15 dakika dinlenmeye bırakalım. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Nefis Ezogelin Pilavı Yaz Aylarında Kurtarıcı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Parmigiana
Piliç Topkapı
En Kolay Bazlama
Kış Keki
Milföyden Çikolatalı Pay
Karidesli Makarna
Hdabla | © 2025 |