Nefis Buğday Çorbası

Nefis Buğday Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı buğday
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 su bardağı su (kontrollü ekleyiniz, çorbanın kıvamına nazaran değişkendir)
- 2-3 su bardağı kemik suyu ekledim ( mecbur değil ben sevdiğim için ekledim) şayet et suyunuz yoksa 7-8 su bardağı su koyarsınız sadece
- Tuz
- Nane
Nefis Buğday Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buğdayı tencereye alalım suyu ekleyip pişirmeye alalım.
- Ayrı bir kase de yumurta sarısı, yoğurt,un,limon suyu karıştırıyoruz.
- Bir iki kepçe buğday suyundan alıp terbiye ye döküp karıştırıyoruz, sonra çorba mıza ekliyoruz, karıştırıyoruz, kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynama başlayınca 15 dk kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Ayrı bir tavaya tereyağını naneyi alıp kavuruyoruz.
- Çorba piştikten sonra naneli tereyağını döküyoruz ve afiyetle yiyoruz.
Kolay gelsin afiyet olsun herkese 👋👋🥰.
Nefis Buğday Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






