Nefis Buğday Çorbası

Nefis Buğday Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 su bardağı su (kontrollü ekleyiniz, çorbanın kıvamına nazaran değişkendir)
  • 2-3 su bardağı kemik suyu ekledim ( mecbur değil ben sevdiğim için ekledim) şayet et suyunuz yoksa 7-8 su bardağı su koyarsınız sadece
  • Tuz
  • Nane

Nefis Buğday Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayı tencereye alalım suyu ekleyip pişirmeye alalım.
  2. Ayrı bir kase de yumurta sarısı, yoğurt,un,limon suyu karıştırıyoruz.
  3. Bir iki kepçe buğday suyundan alıp terbiye ye döküp karıştırıyoruz, sonra çorba mıza ekliyoruz, karıştırıyoruz, kaynamasını bekliyoruz.
  4. Kaynama başlayınca 15 dk kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  5. Ayrı bir tavaya tereyağını naneyi alıp kavuruyoruz.
  6. Çorba piştikten sonra naneli tereyağını döküyoruz ve afiyetle yiyoruz.

Kolay gelsin afiyet olsun herkese 👋👋🥰.

Nefis Buğday Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Türlü
Tavuklu Salata
Pizza Tadında Salçalı Kurabiye
Pofuduk Poğaça
Jalepeno Sos
Tahinli Kış Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet