Nefis Ayva Tatlısı Tarifi

Nefis Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet ayva
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 9 adet karanfil
  • 1 büyük avuç hibiskus
  • Ayvanın kabukları
  • Ayvanın çekirdekleri
  • Ayvaların uzunluğunun yarısı kadar su

Sunum için:

  • Toz antep fıstığı
  • Nar
  • Kaymak

Nefis Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaları soyup uzunluğuna ikiye bölün kararmasın diye limonlu suya atın.
  2. Ardından geniş bir çelik tencereye ayvaların kabuklarını tencerenin tabanı gözükmeyecek halde serelim.
  3. Ardından ayvaları yerleştirip üstüne sırasıyla şeker, tarçın, hibiskus ve karanfili ekleyin.
  4. Her şey tamamlandıktan sonra kaynar suyu verelim.
  5. Dikkat: sakın suyu ayvaların üzerine dökmeyin şekerin çözünmemesi değerlidir suyu tencerenin tabanına gerçek verelim.
  6. Ayvaları en kısık ateşte 45 dakika pişirelim, akabinde zıddını çevirip, ateşi biraz açalım.
  7. Burada açmaktan kastım yeniden kısık olacak yalnızca en kısığa nazaran biraz daha yüksek olacak.
  8. 2. Çeşitte dakika yok ayvalarımız yumuşayıp, kıpkırmızı bir renk alınca olmuş demektir (benim bu biçimde 15 dakika sürdü).
  9. Bir borcama ayvalarımızı dizip tencerenin tabanında kalan şerbeti üstüne gezdirin.
  10. Ayvayı bir tabağa alıp sunumlayın ılık servis etmenizi tavsiye ederim afiyet olsun 🙂

Nefis Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Pilavı Birde Böyle Deneyin 🤌
Fransız Bisküvili Kavanoz Tatlısı (Kafe Lezzeti )
Haşlama
Domates Soslu Glütensiz Makarna
Elma Dilimli Kek
Havuçlu Kremalı Kek
Hdabla | © 2025 |