Napolyon Pasta
Napolyon Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3,5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 10 adet kare milföy yaprağı
- Arzuya nazaran çilek ya da muz
Üzerine serpmek için;
- Pudra şekeri
Napolyon Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krema için; süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alın. Orta ateşte daima karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan alınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip yeterlice karıştırın. Üzeri kabuk tutmaması için streç sinemayla kapatıp soğumaya bırakın.
- Milföyleri tezgâhta biraz yumuşattıktan sonra ortadan kesin yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Çatal ile birkaç yerinden delin ki kabarmasın.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında altın rengi olana kadar pişirin.
- Bir kat milföy, bir kat krema olacak halde kat kat dizin. Dileğe nazaran dilimlenmiş çilek ya da muz ekleyin.
- En üst kata milföy kapatıp üzerine pudra şekeri serpin.
- Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servis edin.
Napolyon Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















