Napoliten Soslu Tagliatelle
Napoliten Soslu Tagliatelle Tanımı İçin Malzemeler
Makarna için :
- 2 tam yumurta 1 yumurta sarısı
- 3 bardak un
- 3 kaşık sıvı yağ yahut zeytinyağı
- Bir tutam tuz
Sos için :
- 4 adet kabukları soyulmuş ve ince doğranmış domates
- 1 kaşık domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 5-6 diş sarımsak
- Bir tutam kuru fesleğen yahut taze fesleğen
- Tuz
- Karabiber
Üzerine :
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- İnce kıyım dereotu ve dereotu sapı
Napoliten Soslu Tagliatelle Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sos yapılır.
- Tavaya yağ konulur ve ince kıyım sarımsaklar kızartılır.
- Sonra domatesler eklenir ve suyunu çekinceye kadar pişirilir.
- Salça ve baharatlar eklenir güzelce suyunu çekinceye kadar pişirilir.
- Blenderdan pürüzsüz oluncaya kadar çekilir ve kenara alınır.
- Makarna için : un tezgaha alınır ve ortasına havuz yapılır.
- Yumurtalar ve yağ eklenir ve yavaş yavaş yoğrulur. Ve streçle sarılıp 20 dk kadar dinlendirilir. ( oda sıcaklığı olacak).
- Hamur dinledikten sonra makine yardımı ile incecik açılır ve istenilen boyutta kesildikten sonra hafif unlanır. (fazla unlama yapmayın pişerken hamur olur).
- Kaynar tuzlu suda 5 dk kadar haşlanır.
- Suyun içine kesinlikle kaynamaya yakın yahut kaynadıktan sonra atınız.
- Makarna kıvama ” al dente” yani hafif dişe gelecek halde olmalıdır ki sosla bütünleşince uygunca hamur olmasın.
- Sos tekrar göz göz oluncaya kadar tavada ısıtılır ve üzerine pişen makarnalar eklenir. Ve tava sallanarak sosla bütünleşmesi saglanır.
- Bu etapta hafif kenarlardan su yahut makarna suyu eklenir ki kuruma olmasın.
- Makarnamız tabağa alınır.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve incecik doğranmış dereotu ve sapları ile birlikte servis edilir. Afiyetler olsun.
Napoliten Soslu Tagliatelle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







