Naan Ekmeği
Naan Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 700 ml soğuk su
- 60 gram bal
- 100 gram ekşi maya
- 2-3 gram kadar instant maya(isteğe bağlı yumuşaklık sağlıyor)
- 160 gram yoğurt
- 480 gram beyaz un
- 570 gram tam buğday unu
- 20 gram tuz
- Tereyağ
- Ezilmiş sarımsak
- Taze fesleğen
Naan Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su ve un biraz karıştırılır ve 45 dk otoliz yapılır.
- Daha sonra bal ve yoğurt eklenir tekrar yoğurulur ,hamur biraz kıvam alınca ekşimaya ile birlikte instant maya eklenir tekrar yoğurulur.
- Son olarak çok az su ile açılan tuz eklenir ve yoğurulur hafif yağlanan bir kapaklı kap içerisine alınır.
- 2 saat disarida dinlendirilir bu ortada 2 sefer katlama yapilir ve buzdolabina kaldırılır.
- 12 saat buzdolabında dinlenmesi hamurun daha hoş olmasını sağlar.
- Buzdolabından çıkarınca 1 saat oda ısısında dinlendirilen hamur 140-150 gram dan bezelenir.
- Oval formda açılır 2 tarafli üzerine çörek otu serpilir ve biraz yapışması için üzerinden merdane ile geçirilir.
- Isınan sac üzerinde ya da bir tavada gerili önlü pişirilir ve bir tavada tereyağ eritilir içerisine ezilmiş sarımsak,taze fesleğen doğranarak eklenir.
- Ekşi maya kullanmak istemezseniz ekşi maya yerine 10 gram instant maya eklemelisiniz toplamda 10 gram instant maya bu ölçüye kâfi gelir.
Naan Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







