Naan Ekmeği

Naan Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 ml soğuk su
  • 60 gram bal
  • 100 gram ekşi maya
  • 2-3 gram kadar instant maya(isteğe bağlı yumuşaklık sağlıyor)
  • 160 gram yoğurt
  • 480 gram beyaz un
  • 570 gram tam buğday unu
  • 20 gram tuz
  • Tereyağ
  • Ezilmiş sarımsak
  • Taze fesleğen

Naan Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ve un biraz karıştırılır ve 45 dk otoliz yapılır.
  2. Daha sonra bal ve yoğurt eklenir tekrar yoğurulur ,hamur biraz kıvam alınca ekşimaya ile birlikte instant maya eklenir tekrar yoğurulur.
  3. Son olarak çok az su ile açılan tuz eklenir ve yoğurulur hafif yağlanan bir kapaklı kap içerisine alınır.
  4. 2 saat disarida dinlendirilir bu ortada 2 sefer katlama yapilir ve buzdolabina kaldırılır.
  5. 12 saat buzdolabında dinlenmesi hamurun daha hoş olmasını sağlar.
  6. Buzdolabından çıkarınca 1 saat oda ısısında dinlendirilen hamur 140-150 gram dan bezelenir.
  7. Oval formda açılır 2 tarafli üzerine çörek otu serpilir ve biraz yapışması için üzerinden merdane ile geçirilir.
  8. Isınan sac üzerinde ya da bir tavada gerili önlü pişirilir ve bir tavada tereyağ eritilir içerisine ezilmiş sarımsak,taze fesleğen doğranarak eklenir.
  9. Ekşi maya kullanmak istemezseniz ekşi maya yerine 10 gram instant maya eklemelisiniz toplamda 10 gram instant maya bu ölçüye kâfi gelir.

Naan Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşili Taze Soğan Salatası
Elmalı Kurabiye
Mangal Tadında Kök Kanat
Dereotlu Poğaça
Fırında Karnabahar-Brokoli Salatası
Dereotlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |