Muzlu Yaş Pasta

Muzlu Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Krema için;
- 1 su bardağı şeker
- 2 buçuk yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 4 buçuk su bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
- 1 pk kremşanti
Muzlu Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pastamızın kreması için bir tencerede margarin ve vanilya hariç bütün gereçleri karıştırıyoruz ve kaynatıyoruz.
- Ardından krema kaynamaya başlayınca içine margarinini ekliyoruz, eriyene kadar karıştırıyoruz ve altını kapatıp vanilya ekliyoruz ve kremayı soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra pastamızın pandispanyası için dört adet yumurta ve bir su bardağı toz şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip ve yağlı kağıdı yağlayıp harcımızı döküyoruz.
- 200 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Piştiği vakit fırından çıkartıp soğuması için biraz bekliyoruz.
- Sonra üstüme hafifçe süt gezdiriyoruz sonra hazırladığımız kremayı kekin üstüne yayıyoruz.
- Ve içine muz ve damla çikolata serpiştiriyoruz.
- Daha sonra keki rulo formunda ikiye katlıyoruz.
- Üstüne kremşanti sürüyoruz. Ve istek ettiğimiz biçimde süslüyoruz.
Not: bir gece evvelden yapılmışsa daha hoş olur. 🥰.
Muzlu Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










