Muzlu Rulo Pasta (Keki Çatlamama Garantili)

Muzlu Rulo Pasta (Keki Çatlamama Garantili) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 adet yumurta ( 1 tane sarısını kremasını ayırdım)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1. su bardağı un
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağından az eksik şeker
- 2 silme yemek kaşığı un
- 2 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 adet vanilin
- 1 paket krem şanti
Arasına;
- Muz
- Çikolata parçaları
Üzerine;
- Çikolata sosu
Muzlu Rulo Pasta (Keki Çatlamama Garantili) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru için yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıp beyazlarını şekerini az az ekleyerek mikserle krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın.
- Diğer tarafta yumurta sarılarını ve öbür malzemeleride ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından köpük olan yumurta beyazını 3 kademede azar azar ekleyerek spatula yardımı ile söndürmeden karıştırıyoruz.
- En son yağlı kağıt serili tavaya döküp eşit biçimde yayıyoruz.
- 170 derece fırında denetimli formda pişiyoruz.
- Kek pişerken kreması için; vanilin ve krem şanti hariç öbür gereçleri tencereye alıp güzelce karıştırıyoruz ve ocakta katılaşıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Pişen kremaya vanilini koyup, soğumaya bırakıyoruz.
- İyice soğuyan kremaya krem şantiyi ekleyip, güzelce çırpıyoruz.
- Fırından çıkan keki başta yağlı kağıda aksi çevirip, sıcak halde sarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan keki açıp hazırladıgimiz kremayı üzerine döküp her yerine eşit halde yayıyoruz.
- Soyduğumuz muzları kenarına diziyoruz ve çikolata parçalarınıda dağıtarak kekik içine serpiştiriyoruz.
- Tekrar birebir halde sıkıca keki sarıyoruz ve 1 saat dinlendiriyoruz.
- Servise hazırlamak için keki servis tabağına alıp üzerini dileğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun. 🙂
Muzlu Rulo Pasta (Keki Çatlamama Garantili) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





