Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 200 gram krema
  • 100 gram mascorpone peyniri
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet muz

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 100 gram (1 su bardağı) toz şeker
  • 40 gram süt
  • 100 gram un
  • 40 gram sıvı yağ

İçine;

  • 1 adet dilimlenmiş muz

Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce krema ve şekeri sonrasında üzerine mascarpone peyniri ekleyip, çırpın.
  2. İçerisine püre haline getirilmiş muzu ekliyoruz böylelikle muzlu bir krema elde etmiş oluyoruz.
  3. Muzlu iç kremayı buzdolabında bekletin.
  4. Pandispanya keki için; evvel 5 yumurta beyazı, 100 gram toz şeker ekleyip, üzerine 5 yumurta sarısını tek tek ekleyip çırpın.
  5. 3-4 atılımda sütü koyup karıştırın. Aslında süt karışımın içine hapsoluyor.
  6. Bir su bardağı unu eleyin ve itinayla kapatarak unu karıştırın.
  7. Yağı da sütteki üzere spatulanın üzerine döküp yumuşak atılımlarla itinayla karıştırın.
  8. Pişirme kâğıdın üstüne kek harcını dökün ve 200 derecede 17 dk pişirin.
  9. Piştikten sonra fırından çıkarın, biraz dinlensin, un serpilmiş öbür pişirme kağıdının üstüne karşıt çevirin ve üstteki yağlı kağıdı sıyırın.
  10. Kremayı pandispanyanın üzerine düz bir formda yayın. Dikdörtgen uzun modüllere ayırın ve dilimlediğiniz muzlardan birer tane koyup, pandispanyayı kıvırın.
  11. Üzerine pudra şekeri serpin. Çikolatalı ganajda yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Muzlu Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği
Tam Tarif Kıyır Poğaça
Sebzeli Tavuk Yemeği
Eli Böğründe (İki Kişilik)
Patlıcan Yatağında Soslu Köfte
Yayla Çorbası
Hdabla | © 2025 |