Muzlu Kek

Muzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 küçük muz

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz geker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sulu yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Karameli için;

  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su

Su bardağı ölçüsü 200 ml Tepsi dikdörtgen borcam

Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Borcamın altına yağlı kağıt serilir şekeri tavaya alıp karamelize yapılır sıcak su ek edip şeker eriyinceye kadar kaynatıp, yağlı kağıt serilmiş borcama döküp yayılır.
  2. Muzları soyup uzunlamasına kesilir kestığımiz muzlar tepsinin altına gelecek halde aralıksız yerleştirilir.
  3. Kek hamurunu hazırlayıp, üzerine dökülür.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirilir.
  5. Soğuyan keki uygun bir tepsiye karşıt çevrilir ve dilimlenir afiyetle.

Muzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köz Tadında Lezzet Bombası
Salçalı Makarna
Elmalı Turta
Minik Ekmekler (Videolu)
Yaprak Sarma
Semiz Otu Kavurması
Hdabla | © 2025 |