Muzlu Kek

Muzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı tereyağı
- 1+ 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/4 (çeyrek) su bardağı kefir yahut ayran
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 fiske tuz
Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yağ ve şekeri alalım. 3-4 dakika mikser yahut tel çırpıcı ile krema kocamanına gelene kadar karıştıralım.
- Ayrı bir yerde yumurta, muz ve kefiri karıştırıp yap ve şeker karışımına ekleyelim. En son un, kabartma tozu, tuz ve karbonatı ekleyip karıştıralım.
- Kek harcımızı yağlanmış kalına alalım, 170 derecede pişirelim.
Muzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









