Muzlu Kek

Muzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı tereyağı
  • 1+ 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı kefir yahut ayran
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 fiske tuz

Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına yağ ve şekeri alalım. 3-4 dakika mikser yahut tel çırpıcı ile krema kocamanına gelene kadar karıştıralım.
  2. Ayrı bir yerde yumurta, muz ve kefiri karıştırıp yap ve şeker karışımına ekleyelim. En son un, kabartma tozu, tuz ve karbonatı ekleyip karıştıralım.
  3. Kek harcımızı yağlanmış kalına alalım, 170 derecede pişirelim.

Muzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Kanat
Kolay Pişi
Portakallı Çatlak Kurabiye
Organik Pekmezli Kurukayısı Hoşafı
Çok Lezzetli Tahinli Glutensiz Ekmek ( Ketojenik )
Rafine Şekersiz Pankek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet