Muzlu Kek

Muzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane muz
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı süt tozunu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı soda
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muzu çatal kullanarak ezin .
  2. Daha sonra yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın.
  3. Daha sonra un, süt tozu, kabartma tozu, soda ve tuzu ekleyin, karışana kadar tekrar çırpın.
  4. Son olarak muzları ve yemeklik yağı ekleyin, bir spatula kullanarak karıştırın.
  5. Yağlanmış fırın tepsisine dökün, 170°c’de 30-35 dakika pişirin.

Muzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtasız Fırın Sütlaç
Gaziantep Usulü Kilis Tavası
Diyette Doyurucu Kahvaltı Tabağı
Muskat Cevizli Beşamel Soslu Krep Ruloları
Pesto Soslu Makarna (Restorant Usulü)
Borcamda Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |