Muzlu Hindistan Cevizli Toplar
Muzlu Hindistan Cevizli Toplar Tanımı İçin Malzemeler
- 2 -3 adet orta uzunluk muz
- 1 paket petitbeure bisküvi
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 -3 yemek kaşığı kırık fındık
- 2-3 yemek kaşığı damla çikolata
- İsteğe nazaran 1-2 yemek kaşığı bal (ben kullanmıyorum muzun şekeri kâfi geliyor bize)
- 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi (isteğe bağlı)
Dışını kaplamak için;
- Hindistan cevizi
Not:malzeme ölçüsünü kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Muzlu Hindistan Cevizli Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muzları çatal yada patates ezici yardımıyla bir hoş ezelim, bisküvilerin yarıdan fazlasını rondodan geçirelim.
- Muzlarla karıştıralım ,eğer bal ekleyecekseniz bu etapta ekleyebilirsiniz.
- Ele yapışmayan fakat yumuşakta bir kıvamı olacak öbür malzemeleride ekleyelim, ben içine de hindistan cevizi ekliyorum siz eklemeyebilirsiniz .
- Malzeme çok ele yapışmayan bir kıvamda olacak bisküvi eği ile kıvamı ayarlayalım ,karışımı dolapta yarım saat bekleyelim, mühletin sonunda yuvarlanıp hindistan cevizine bulayalım hepsi bu kadar afiyet olsun 😊.
Muzlu Hindistan Cevizli Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






