Muzlu Fındıklı Bol Çikolatalı Yaş Pasta
Muzlu Fındıklı Bol Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kakaolu pandispanya
- 1 adet sade pandispanya
- Bir kase kavrulmuş fındık
- 2 paket kakaolu pastacı kreması
- 1 paket çikolata sosu
- 1 paket sütlü çikolata
- 4 adet muz
- 1 paket süt
Muzlu Fındıklı Bol Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel çikolata sosumuzu hazırlayalım ve akabinde pastacı kremasını da hazırlayalım .
- Muzları da ince küp küp doğrayıp ve pastayı üretimine geçelim.
- Kakaolu pandispanyayı hazırlayacağımız tabana alalım üzerine kaşık yardımıyla süt le ıslatalım.
- Ardından pastacı kremasını güzelce her yere gelecek biçimde yayalım ve ince küp küp doğradığımız muzu her yere eşit biçimde dağıtalım ,fındıklarımızı da tıpkı halde koyup dağıtalım.
- Ardından çikolata sosumuzu da ortaya kısma gelecek formda dökelim.
- Aynen bu biçimde geriye kalan üç katı da bu türlü yapıp tamamlayalım ve pastamızın içini hoş halde tamamladıktan sonra bastacı kremamızı etrafına boşluk kalmadan güzelce sürüp spatula yardımıyla düzeltelim.
- Benim yaptığım üzere iki yahut üç tane çikolata tabletini ayıralım onları rendeleyip üzerine serpiştirmek kenara bırakalım.
- Şimdi geriye kalan çikolatamızı benmari yöntemi eritelim,tam kenarlara gelecek biçimde dökelim yanlara dökülsün ve çember halinde görseldeki üzere ve geriye kalan muzlarımızı pastanın etrafına gelişi hoş süsleyelim.
- Geriye kalan fındıklarıda ben yeniden artan çikolata sosuna batırarak buzdolabında bekletelim ele yapışmayacak biçimde olduktan sonra çikolatalı fındıklarımızı yine dilediğiniz üzere pastanın üzerine yerleştirip düzenleyebilirsiniz ve son olarak rendelediğiniz çikolatayı üzerine gelişi hoş serpiştirebilirsiniz.
Deyenlere şimdiden afiyet olsun:).
Muzlu Fındıklı Bol Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












