Mutfak Şefinde Hatay Usulü Patatesli Köfte

Mutfak Şefinde Hatay Tarzı Patatesli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik esmer bulgur
  • 1 çorba kaşığı dolusu acı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çorba kaşığı kuru reyhan
  • Tuz (salçanızın tuzuna nazaran ayarlayın)
  • 5 tane orta uzunluk haşlanmış patates
  • 1 tane kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (yoğurmak için)
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı pul biber (acı isterseniz ben ekledim)

Mutfak Şefinde Hatay Yöntemi Patatesli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mutfak şefimize zeytinyağı kuru soğan hariç bütün materyalleri ekliyoruz evvel kuru bir formda su eklemeden 5 dakika çalıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş su ekleyip mutfak şefinde yoğuruyoruz istediğimiz kıvamı alınca.
  2. Soymuş ve ezmiş olduğumuz patateslerimizi ekleyip, tekrar yoğuruyoruz yoğurmamız büsbütün 20 dakika sürüyor.
  3. Küçük küçük doğradığımız kuru soğanı zeytinyağında öldürüp üstüne ekleyip sıkıp servis tabağına alalım.
  4. Çok acı isterseniz bir kaseye 1 tatlı kaşığı biber salçası, çeyrek çay bardağı zeytinyağını koyup karıştırıp patates sıkımlarının etrafına bulayarakta yapabilirsiniz.

Mutfak Şefinde Hatay Adabı Patatesli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Fındıklı Kek
Kabak Sıyırma
Çörek Otlu Ve Susamlı Tuzlu Kurabiye
Çatlak Kurabiye
3 Malzemeli Fit Kurabiye
Çökertme Waffle
Hdabla | © 2025 |