Mütebbel Tarifi

Mütebbel Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yada 4 adet patlıcan büyüklüğüne göre
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

Sos için;

  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber

Mütebbel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mütebbeli yapmak için öncelikle patlıcanları közleyelim kabuğunu soyup minik küpler halinde doğrayalım.
  2. Diğer tarafta geniş bir kaseye süzme yoğurdu alıp üzerine tahin ezilmiş sarımsak tuz ve yarım limonun suyunu ek edip bir çırpıcı ile karıştıralım.
  3. Üzerine doğradığımız soğumuş olan közlenmiş patlıcanı ek edip güzelce karıştıralım.
  4. Sos tavasının içine sıvı yağ ek edip biraz ısıtalım ocaktan alıp üzerine pul biber ek edip karıştıralım.
  5. Mütebbeli servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız sosu gezdirip servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Mütebbel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhammed Emin Şefin Enfes Muzlu Sütü (İçmede Yanında Yat)
Muz Pudingli Tart
Kemalpaşa Çorbası
Kahvaltıya Çıtır Simit
Karabuğday (Greçka) Salatası
Fıstıkpare
Hdabla | © 2025 |