Mütebbel
Mütebbel Tanımı İçin Malzemeler
- 2 orta uzunluk közlenmiş patlıcan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz
- 1,5 yemek kaşığı tahin
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım limon suyu
- Tuz
Üzeri için;
- Zeytinyağı
- Maydanoz
- Toz biber
Mütebbel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Közlenmiş patlıcanları ufak ufak doğrayarak yeterlice ezelim.
- Daha sonra patlıcanın üzerine tahin ,yoğurt, sarımsak, limon suyu ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Servis tabaklarını alalım ,üzerine zeytinyağı ,maydanoz ve toz biber ile süsleyelim. Afiyet olsun 🌸.
Mütebbel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






