Mükemmel Yaş Pasta

Mükemmel Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 2 yumurta +1 yumurta beyazı (sarısı krema için)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı un artı 1 tatlı kaşığı un
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4/1 çay bardağı sıcak su
Krema için gereçler;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağından bir parmak eksik mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 30 gram margarin (tereyağ da olur)
- Yarım paket krem şanti
- 100 ml krema
Pandispanyayı ıslatmak için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
Üzerini kaplamak için;
- 1 çay bardağı süt
- Yarım paket krem şanti
Mükemmel Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pandispanya için; öncelikle yumurta sarısı ve aklarını ayıralım. Yumurta aklarını karıştırma kabına alın mikserle çırpmaya başlayıp şekerden bir kaşık ayırıp, kalanını azar azar ekleyip sert tras köpüğü olana kadar çırpalım.
- Yumurta sarısına bir kaşık şekeri ekleyip, mikserle çırpalım mikser çalışırken sıcak suyu ekleyip beyazlaşana kadar çırpalım.
- Kuru materyalleri eleyerek ekleyip, mikserle çırpalım yumurta akından az ekleyip, spatulayla hoş karıştıralım kalan akları 3 seferde etaplı ekleyip her seferinde spatulayla katlayarak söndürmeden karıştıralım. Kalıbı yağlamadan kalıba dökelim.
- 170 dc evvelden ısıtılmış fırında 25 dk pişirelim kapağı açmadan 150 dc düşürüp 5 dakika daha pişirip, kürdan testi yapıp fırından alalım ızgaranın üstüne aksi çeviririp soğumaya bırakalım.
- Kek soğuyunca üç eşit kesime bölelim en üst katı alta gelecek biçimde koyup, sütle ıslatalım krema koyup yayalım.
- Muz dilimleyelim az krema koyup muzların üzerini kaplayalım. Kekin orta katını ortaya koyup sütle ıslatalım tekrar krema muz koyalım son katı koymadan kekin iç kısmını ıslatıp kekin tabanı üste gelecek biçimde üst katı koyalım.
- Dolap poşetiyle yada streç sinemayla kaplaya kelepçeli kalıbı takıp sıkıştıralım bir gece bekletip, sonraki gün şantiyle kaplayıp istediğiniz üzere süsleyip servis edelim.
- Kremanın hazırlanışı için; süt, şeker, yumurta sarısı, un, nişastayı tencereye alıp daima karıştırarak pişirelim. Ocaktan alıp vanilya ve yağı ekleyip yağ eriyene kadar karıştıralım.
- Başka bir kaba alıp üzerine değecek formda streçleyelim büsbütün soğusun iki üç saat bekleyip mikserle hoş çırpalım.
- Şantiyi ekleyip bira çırpalım, kremayı yavaş yavaş istediğimiz kıvama gelene kadar ekleyip çırpalım kıvam koyu olursa süt ekleyebilirsiniz kremamız hazır.
Not:Kullandığım kalıp 17-18 cm kelepçeli kalıp.
Mükemmel Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








