Mükemmel Kabaran Pandispanya Tarifi (12 Kişilik)

Mükemmel Kabaran Pandispanya Tanımı (12 Kişilik) İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta (akı ve yarısı farklı çırpılacak)
  • Yarım çay bardağı sıcak su (kaynar olmayacak)
  • 250 ml şeker (1+1/4 (çeyrek) su bardağı)
  • 300 ml un (1,5 su bardağı)
  • 50 ml nişasta (yarım su bardağından biraz az)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Mükemmel Kabaran Pandispanya Tanımı (12 Kişilik) Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kekin pişeceği kelepçe hazırlanır. Altına yağlı kağıt ve daha kolay çıkması ismine yan kısımlarda uygun biçimde (kelepçenin yüksekliğinden bir kaç santim daha yüksek yağlı kağıt kenarlara yerleştirilir ) kağıdı yapıştırmak için tepsi birinci margarin yada tereyağıyla yağlanır bu formda yapıştırılır.
  2. 24 cm’lik kelepçeye uygun ,kelepçe boyutu küçülüp büyümesi kekin kalınlığını tesirler daha kalın bir kek için 20 cm’lik kalıp daha âlâ olur.
  3. Daha sonra birinci olarak yumurta akı ve yarısı başka kaplara alınır.
  4. Yumurta sarısının içerisine su ek edilip karıştırılır. Rengi biraz açılıp köpükleşmeye başlayınca içine tanımda ki şekerin yarım su bardağı kadarı eklenir.
  5. Yumurta beyazlaşıp köpük köpük olana kadar karıştırılır burada yumurta kokusu olmaması için vanilya eklenip çırpılır ve kenara alınır.
  6. Daha sonra yumurtanın beyazı bir çimdik tuz eklenerek tabanında sıvı kalmayacak ve köpük köpük olacak hale gelinceye kadar çırpılır.
  7. Sonrasında azar azar kalan şeker eklenerek çırpılmaya devam edilir. Tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpılır. (burada yumurta sarıları köpük kıvamına gelene kadar birinci başta yüksek daha sonra orta düzeyde çırpılır. )
  8. Çırpılmış yumurta sarısı ve akı karıştırılır (burada sert değil spatula yardımıyla yavaş hareketlerle karıştırılması gerekir)
  9. Daha sonra nişasta, un ve kabartma tozunu karıştırılıp elenerek hamura 3 kerede yedirilir.
  10. İçerisinde un topaklanmalar kalmamalı (burada tekrar spatula yardımıyla ve aşağıdan üste sönmesi engellenerek yapılır) daha sonra hazırladığımız kalıba yerleştirilir.
  11. 160 derece alt üst evvelden ısıtılmış fansız ayarda pişirilir birinci 25 dakika mutlaka fırın kapağı açılmayacak 25 dakika sonra çubuk yardımıyla pişip pişmediği denetim edilir.
  12. Piştiyse fırından çıkarıp birinci sıcağı çıktıktan çabucak sonra soğutma teline aykırı bir biçimde dinlenmeye bırakılır.

Mükemmel Kabaran Pandispanya Tanımı (12 Kişilik) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Un Helvası (Farklı Sunumuyla)
Ertesi Günü Tüketebileceğiniz Pancar Turşusu Çok Pratik
El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bisküvili Pasta
Makarna Böreği
Hdabla | © 2025 |